Patronul Carpatica Asig Ilie Carabulea a fost condamnat la sase ani si sase luni de inchisoare in dosarul ASF, in timp ce fostul presedinte al Autoritatii de Supraveghere Financiara Dan Radu Rusanu a fost achitat.

Decizia luata marti de Curtea de Apel Bucuresti nu este definitiva. Instanta a decis condamnarea lui Carabulea, proprietar al firmelor SC Atlassib SRL si SC Transcar SRL, societati prin intermediul carora detinea si controla indirect societatea de asigurari Carpatica Asig SA, pentru constituirea unui grup infractional in scopul protejarii intereselor societatii de asigurari, conform News.ro.

Trimisi in judecata alaturi de el pentru constituirea grupului infractional, Marian Marzac, fost director general al SC Carpatica Asig SA, si Radu Mustatea, la data faptelor membru in Consiliul de Administratie al SC Carpatica Asig SA, au fost condamnati la 4 ani si sase luni si respectiv 3 ani si sase luni de inchisoare.

Dan Radu Rusanu, la data faptelor presedinte al ASF, trimis in judecata pentru ca si-a folosit influenta in folosul lui Carabulea, a fost achitat. Celelalte persoane acuzate ca au aderat la grupul infractional au primit pedepse cu suspendare sau au fost achitate.

Elena Rusu, membru in conducerea SC Carpatica Asig SA, si Ina Ana Crudu, fost director general la SC Carpatica Asig SA, au primit pedepse de cate doi ani de inchisoare cu suspendare, ca si Ioan Dacian Vinerean, din anturajul lui Mustatea.

Sotia fostului ministru de Finante Daniel Chitoiu, Laura Elena Chitoiu, fost director al Directiei Avizari din ASF, a fost condamnata la un an de inchisoare cu suspendare, ca si Georgel Calin, fost secretar general al ASF.

Ioan Opris, expert tehnic auto in cadrul Biroului de expertize locale de pe langa Tribunalul Sibiu, a primit o pedeapsa de doua luni de inchisoare cu suspendare. Corneliu Silviu Modlveanu, fost vicepresedinte al ASF, si avocatul Dan Odobescu, suspendat de drept din Baroul Bucuresti si proprietar al unei societati de asigurari, au fost achitati.

Procurorii DNA aratau, in rechizitoriul trimis instantei, ca in anul 2012, SC Carpatica Asig SA avea o situatie financiara precara si necesita o infuzie de capital de circa 11 milioane de euro.

Incepand din mai 2013, Carabulea, Mustatea si Mirzac "au constituit un grup infractional organizat, in scopul savarsirii unor infractiuni prin care se urmarea protejarea intereselor financiare ale SC Carpatica Asig SA", sustin procurorii. Gruparea respectiva ar fi fost sprijinita de Dan Radu Rusanu, precum si de alte persoane din conducerea ASF.

Sursa foto: Shutterstock / Sebastian Duda

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri