Bugetul de venituri si cheltuieli pentru 2016 propus de conducerea companiei a fost respins de adunarea generala a actionarilor companiei Romgaz, in care statul- prin Ministerul Economiei- are o majoritate covarsitoare. Mai mult , au fost numiti si doi noi administratori, Marius Aristotel Jude si Sebastian Tcaciuc.

“Nu se aproba Bugetul de venituri si cheltuieli al Societatii Nationale de Gaze Naturale „Romgaz” SA pentru anul 2016. Prezentul punct este adoptat cu 269.832.967 voturi, reprezentand 83,3433% din totalul voturilor exprimate de actionarii prezenti”, arata raportul privind hotararile actionarilor companiei de stat.

Aristotel Jude, secretar de stat in Ministerul Energiei, a fost numit in consiliul de administratie al Romgaz pe postul devenit vacant ca urmare a incheierii mandatului lui Dragos Dorcioman. Mandatul lui Jude este valabil pana la 17 mai 2017, se arata intr-un raport transmis de companie Bursei de Valori Bucuresti (BVB).

Sebastian Tcaciuc a fost numit membru in consiliul de admnistratie al Romgaz in locul Soranei Baciu, secretar de stat in Ministerul Economiei, iar mandatul acestuia este valabil pana la 30 decembrie 2017. El a fost numit membru provizoriu in board din 23 ianuarie.

In 2015, Romgaz a obtinut un profit net de 1,18 miliarde de lei (circa 265 milioane euro), in scadere cu 16% fata de nivelul din anul precedent, in conditiile in care cifra de afaceri s-a redus cu 10%, pana la 4,05 miliarde lei (910 milioane euro).

Romgaz, societate listata la Bursa de Valori Bucuresti, are o valoare de piata de 10,4 miliarde lei (2,3 miliarde euro) si este controlata de Ministerul Energiei, care detine 70% din actiuni.

Romgaz si OMV Petrom asigura aproape intreaga productie de gaze naturale a Romaniei.

Sursa foto: Zadorozhnyi Viktor / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri