Fondul Proprietatea (FP) a cerut la Nuclearelectrica (SNN) un dividend cu 39% mai mare decat cel propus initial de administratorii producatorului de energie. Solicitarea a fost introdusa pe ordinea de zi a Adunarii Generale a Actiorilor Nuclearelectrica ce va avea aloc in data de 25 aprilie.

Fondul vrea un dividend de brut de 0,4589 lei/actiune la Nuclearelectrica, in comparatie cu cel de 0,33 lei/actiune propus initial de administratorii companiei. Daca cererea FP va fi aprobata, Nuclearelectrica va distribui 138,3 mil. lei sub forma de dividende, adica 92% din profitul net de 149,8 mil. lei din 2015.

Actiunile Nuclearelectrica se tranzactionau miercuri pe bursa la o cotatie de 5,32 lei/actiunie. Avand in vedere aceasta cotatie, dividendul cerut de Fondul Proprietatea ar genera un randament brut de 8,6%, comparativ cu randamentul de 6,2%, aferent dividendului propus de managerii SNN.

Nuclearelectrica are in prezent o capitalizare de 1,6 ml.lei.

Foto: Greg Konieczny, managerul Fondul Proprietatea / Mediafax

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri