Piata locala de capital este prea mica pentru a avea doua burse, a declarat Mihai Fercala, presedintele directoratului SIF Transilvania, unul dintre sustinatorii fuziunii BVB si Sibex Sibiu, proiect discutat si anul trecut, dar nefinalizat, scrie Mediafax.

"Prin fuziune, va rezulta un operator bursier consolidat, care se poate dezvolta si de la care sa incasam dividende", a spus Fercala. SIF Transilvania detine 8,57% din BVB. In total, aproape 23% din capitalul Bursei de la Bucuresti este controlat de SIF Transilvania si alte trei SIF-uri (Moldova, Muntenia si Oltenia).

La Sibex, acelasi SIF-uri detin impreuna circa 15,5% din capital. Ambele burse sunt listate pe propriile platforme, cu o capitalizare de 200 milioane de lei pentru BVB, si o capitalizare de 16,7 milioane de lei pentru Sibex. In actionariatul BVB este prezenta si BERD cu o detinere de circa 5%, iar la Sibex apare si bursa de valori de la Varsovia cu o participatie de circa 1,8% din capital.

Pentru BVB, compania de zece ori mai mare care ar urma sa absoarba Sibex, o astfel de tranzactie ar avea sens economic daca fuziunea se va face la un pret cu discount, spun surse din piata de capital

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri