Mihai Buliga, presedintele SSIF BRK Financial Group (fosta Broker Cluj), si-a anuntat demisia din functia de presedinte al societatii de brokeraj. Acesta nu si-a explicat in niciun fel decizia.

"SSIF BRK Financial Group SA informeaza ca la data de 15.04.2016 a fost depusa la registratura societatii o notificare de demisie din functia de administrator din partea d-lui Mihai Buliga incepand cu data de 18 .04.2015", se mentioneaza intr-un raport trimis Bursei de Valori Bucuresti.

Cu o saptamana in urma si Dorinei Ramona Calian isi anuntase demisia din functia de administrator al societatii. De asemenea, la inceputul anului, directorul general Grigore Chis a fost demis si inlocuit cu Adrian Pop.

Schimbarile de la BRK Financial Group vin in contextul in care saptamana viitoare actionarii vor decide viitorul intregului Consiliu de Administratie in AGA (26/27 aprilie). Global Consult, firma care detine circa 8,2% din capitalul societatii, a cerut luna trecuta revocarea tuturor administratorilor. De asemenea, SIF Muntenia, cel mai mare actionar al BRK Financial Group (fosta Broker Cluj), a cerut alegerea membrilor noului Consiliu de Administratie al casei de brokeraj prin vot cumulativ - un procedeu de votare avantajos in special pentru actionarii minoritari.

Investitorii nu facusera nicio tranzactie cu actiunile BRK la startul sedintei bursiere de luni, in vreme ce vineri acestea au scazut cu 1,3%, pana la pretul de 0,074 lei/unitate. Avand in vedere aceasta cotatie, BRK Financial Group este evaluata la 25 mil. lei.

Sursa foto: Shutterstock / arek_malang

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri