Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) a constatat existenta unui grup de actionari prezumat ca actioneaza in mod concertat la SIF Transilvania (SIF3), printre acestia aflandu-se si Constantin Fratila – unul dintre actionarii aflati in conflict deschis cu directoratul societatii.

Potrivit ASF, din grup mai fac parte Gabriela Alexe, Ion Marleanu, Alexa Business&Investments Constanta, Mihela Saioc, Narcisa Pascu, Amycris Trans Constanta, Ramona Bobelea si Dragos Simion. Persoanele si firmele in cauza controleaza in total 7,4% din actiunile SIF Transilvania, in vreme ce legislatia pietei de capital prevede ca detinerile unui investitor sau ale unui grup de investitori prezumati ca actioneaza impreuna (concertat) sunt limitate la 5% din capitalul SIF-urilor.

Drepturile de vot ale acestora ce depasesc 5% vor fi suspendate pro-rata.

Decizia ASF a fost luata in conditiile in care pe 28/29 aprilie va fi organizata Adunarea Generala Ordinara a Actionarilor SIF3, unde ar putea fi declansate alegeri “anticipate” in Consiliul de Supraveghere al Societatii, ca urmare a solicitarii facute de un grup de actionari nemultumiti de actuala conducere a SIF Transilvania.

Mihai Fercala, amendat cu 3.000 de lei pentru neinformarea investitorilor

ASF l-a amendat cu 3.000 de lei si pe Mihai Fercala, directorul general al SIF Transilvania, pentru ca nu a informat investitorii in decembrie 2015, atunci cand a angajat o echipa de avocati care sa obtina in justitie anularea convocatorului unei Adunari Generale Ordinare (AGOA).

Un grup de actionari aflati in conflict cu sefii SIF3 cerusera la acel moment schimbarea managementului societatii si convocarea unei AGOA in acest sens. Adunarea nu a mai avut insa loc, ea fiind ulterior blocata in instanta.

Actiunile SIF Transilvania scadeau marti cu aproape 1% pe bursa, pana la pretul de 0,2595 lei/titlu. Avand in vedere aceasta cotatie, capitalizarea societatii ajunge la 566,8 mil. lei

Cititi si: Lupta pe toate fronturile inainte de AGA SIF Transilvania: acuze de proasta gestiune si manipulare de piata

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri