Bursa de Valori Bucuresti (BVB) a incheiat primul trimestru din 2016 cu un profit net de 43.000 de lei, de 45 de ori mai mic decat cel de 1,95 mil. lei inregistrat in perioada similara a anului trecut.

Scaderea cu 97,7% a profitului a venit in conditiile in care activitatea de tranzactionare a scazut cu 12% in primele trei luni din acest an, pana la un nivel total de aproximativ 2 mld. lei.

De asemenea, Bursa de Valori Bucuresti a inregistrat o pierdere financiara de 0,12 mil. lei, dupa ce in T1 2015 realizase un profit financiar de 1,87 mil. lei din activitati financiare. Cheltuielile nete financiare de 0,25 mil. lei au fost generate in principal de diferentele nefavorabile nerealizate de curs valutar din reevaluarea instrumentelor financiare in valuta in suma de 0,88 mil. lei, fata de 1,14 mil. lei diferente favorabile in primele trei luni din 2015.

“Grupul Bursa de Valori Bucuresti a incheiat primul trimestru al anului 2016 cu un profit operational consolidat de 0,36 mil. lei, in conditiile scaderii valorii tranzactiilor ca reactie la un context international nefavorabil care a transmis unde de incertitudine pe pietele financiare din toata lumea”, se mentioneaza intr-un raport al BVB.

Veniturile operationale ale Grupului BVB au inregistrat o scadere cu 11% in primele trei luni ale anului fata de perioada similara a anului 2015, pana la un nivel de 6,49 mil. lei. Veniturile generate de BVB, reprezentand segmentul de tranzactionare al Grupului, au fost de 3,64 mil. lei (excluzand tranzactiile intra-grup), in scadere cu 11% fata de primul trimestru al anului 2015.

Cheltuielile operationale au cumulat 6,13 mil. lei, in scadere cu 9% fata de prime le trei luni ale anului trecut, ca urmare a reducerii cheltuielilor variabile.

Exitul Fondul Proprietatea de la Romgaz va creste veniturile BVB in T2

Bursa de Valori Bucuresti se asteapta ca veniturile operationale ale Grupului, in al doilea trimestru al anului acestea, vor fi influentate pozitiv de plasamentul privat de actiuni Romgaz realizat de Fondul Proprietatea, in valoare de 487 mil. lei (109 mil. euro). “Aceasta tranzactie va genera venituri aditionale din comisioane de tranzactionare, dar si din comisioanele aferente decontarii tranzactiei”, spun oficialii Bursei.

Sursa foto: BVB

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri