Miliardarul Warren Buffett si alt miliardar american, Dan Gilbert, fac parte dintr-un consortiu care urmeaza sa faca o oferta de preluare a afacerilor legate de internet ale Yahoo, companie cu probleme financiare, potrivit Reuters.

Warren Buffet este implicat in finantarea ofertei prin intermediul holdingului sau, Berkshire Hathaway. Miliardarul, in varsta de 85 de ani, a fost implicat in mai multe operatiuni in care a oferit finantare pentru preluari, potrivit News.ro. In 2014, Berkshire a participat cu 3 miliarde de dolari la preluarea de catre reteaua americana de fast-food Burger King a lantului canadian de gogoserii Tim Hortons.

In 2 mai, Warren Buffet a declarat, intr-un interviu acordat CNBC, ca afacerea Yahoo s-a deteriorat semnificativ si ca "ceva trebuie schimbat acolo", insa nu a dat niciun indiciu ca ar fi interesat sa participe la o oferta de preluare. Yahoo a fost unul dintre pionierii internetului, in anii 1990, dar in ultimii ani nu a tinut pasul cu schimbarea gusturilor consumatorilor si a strategiilor de publicitate, astfel ca a pierdut utilizatori si venituri in favoarea unor competitori precum Facebook, Twitter sau Google.

Compania discuta despre mai multe directii strategice incepand cu luna februarie. Directorul general al Yahoo, Marissa Mayer, a declarat ca va lua in condiderare oferte pentru preluarea activitatilor de baza ale companiei. Yahoo a primit deja peste zece oferte luna trecuta, iar valoarea ofertelor a fiost cuprinsa intre 4 si 8 miliarde de dolari, potrivit unor surse apropiate discutiilor. Printre companiile care au facut oferte se numara Verizon, YP Holdings, TPG si un consortiu condus de Bain Capital si Vista Equity Partners, potrivit Bloomberg.

Kent Sievers / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri