Pretul petrolului Brent a depasit nivelul de 50 de dolari pe baril pentru prima oara in ultimelesase luni, datorita declinului stocurilor in Statele Unite, care a accelerat revenirea cotatiilor de la minimul ultimilor 12 ani de la inceputul acestui an, relateaza Bloomberg, preluat de News.ro.

Cotatia petrolului Brent este in urcare cu 0,8%, la 50,44 dolari pe baril, la bursa din Londra. Petrolul Brent a inregistrat o crestere de circa 80% a pretului, de la cel mai redus nivel din 2003 atins in ianuarie, datorita semnelor de echilibrare a pietei.

Petrolul WTI, de referita la New York, este in crestere cu 0,6%, la 49,85 dolari pe baril. Oferta excedentara din piata a mentinut preturile cu mult sub maximele de circa 100 de dolari pe baril consemnate in urma cu doi ani.

Prabusirea cotatiilor a determinat companiile din sectorul energiei sa blocheze investitiile, in special in cazul operatiunilor de exploatare, ceea ce a dus la incetinirea cresterii productiei la nivel global. Intreruperile de productie aparute in America de Nord si Africa si scaderea livrarilor din America Latina au sustinut la randul lor cotatiile.

Administratia pentru Informatii in Domeniul Energiei din SUA a anuntat ca stocurile au scazut saptamana trecuta cu 4,2 milioane de barili, dublu fata de asteptarile analistilor. Productia din SUA a coborat pentru a 11-a saptamana consecutiv, la 8,8 milioane de barili pe zi, de la un maxim de 9,7 milioane de barili pe zi consemnat in aprilie 2015.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri