Consiliul Bursei de Valori Bucuresti (BVB) a aprobat modificarea Codului BVB cu privire la operatiunile de vanzare in lipsa si cumparare in marja, in contextul recentei aprobari de catre Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) a Regulamentului nr. 6/2016.

Depozitarul Central urmeaza sa aprobe la randul sau modificari ale regulamentelor in acest sens. Noile regulamente trebuie sa fie aprobate de catre ASF.

“Posibilitatea investitorilor si brokerilor de a lua pozitii de vanzare in lipsa, sustinuta de mecanismul de imprumut instrumente financiare, va conduce la o mai mare lichiditate si va reduce neconcordantele in ceea ce priveste evaluarea activelor listate la Bursa de Valori Bucuresti”, se mentioneaza intr-un comunicat de presa al bursei.

Actualizarea prevederilor respective ale Codului BVB – Operator de piata vizeaza aplicarea acestor operatiuni pentru toate instrumentele financiare admise la tranzactionare in cadrul BVB, precum si oferirea unui cadru nerestrictionat si flexibil cu privire la efectuarea operatiunilor respective prin intermediul sistemului de tranzactionare al BVB.

Lipsiti de short selling pe Bursa de Valori Bucuresti sau de o piata puternica a derivatelor, investitorii romani activi se confrunta cu probleme serioase in perioadele de scadere ale pietelor de actiuni. In ianuarie 2016, cand indicele BET a scazut cu 10,5%, volumul tranzactiilor cu produse structurate, practic singura solutie de pe BVB intr-o piata bear, au crescut cu 19%.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri