Pretul petrolului Brent a atins miercuri cel mai ridicat nivel din ultimele opt luni, urcand pentru a treia sedinta consecutiv ca urmare a intreruperilor de productie din Nigeria si a datelor solide referitoare la cererea din China, relateaza Reuters, preluat de News.ro.

Piata este sustinuta si de scaderea peste asteptari a stocurilor de titei din SUA, conform datelor publicate marti, care indica tendinta de echilibrare a cererii si ofertei. Un alt factor care alimenteaza cresterea cotatilor petrolului este deprecierea dolarului, care a atins miercuri cel mai redus nivel din ultimele cinci saptamani in raport cu un cos de valute.

”Perceptia din piata este pozitiva, tendinta indica noi cresteri”, a declarat Carsten Fritsch, analist la Commerzbank.

Pretul petrolului Brent, de referinta la Londra, este in urcare cu 67 de centi, la 52,11 dolari pe baril, dupa ce in timpul tranzactiilor a atins 52,24 dolari pe baril, cel mai ridicat nivel dupa luna octombrie.

Cotatia petrolului de referinta pe piata americana este in crestere cu 65 de centi, la 51,01 dolari pe baril, iar in timp sedintei a atins 51,12 dolari pe baril, nivel maxim dupa iulie 2015.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri