Bursa de Valori Bucuresti va lansa un nou sistem de raportare pentru companiile listate pe piata reglementata numit Sistem Informational de Raportare a Emitentilor (IRIS).

“IRIS va oferi emitentilor un mecanism la cele mai inalte standarde internationale pentru o difuzare publica rapida si eficienta a rapoartelor si anunturilor catre investitori, analisti si distribuitori de date de pe piata”, mentioneaza oficialii bursei intr-un comunicat de presa.

Platforma are ca scop standardizarea formatului de raportare si cresterea gradului de transparenta a pietei prin asigurarea unui sistem de comunicatii sigur si fiabil pentru publicarea si distribuirea rapoartelor emitentului intr-un format text (HTML). In practica, acest lucru inseamna ca informatiile furnizate de emitenti vor fi integrate intr-un format accesibil imediat pentru prelucrarea datelor. Prin lansarea platformei IRIS, BVB va oferi un canal dedicat de informare pentru companiile listate pentru a comunica cu piata intr-un mod rapid si transparent.

"Ne asteptam ca IRIS sa devina rapid instrumentul cheie pe care toate companiile listate, atat pe piata reglementata cat si pe AeRO, il vor folosi pentru a-si indeplini obligatiile de reglementare si de a imbunatati comunicarea cu actionarii, analistii si investitorii, aducand astfel piata romaneasca de capital la un nou nivel de transparenta si standarde internationale", a declarat Ludwik Sobolewski, director general, Bursa de Valori Bucuresti.

Sistemul de raportare IRIS a fost dezvoltat de echipa BVB si va fi implementat treptat, incepand cu sfarsitul lunii iunie 2016. Bursa de Valori Bucuresti va oferi tuturor companiilor listate training-uri, asistenta individuala si o perioada de testare pentru a se asigura familiarizarea cu platforma, toate in scopul de a oferi o tranzitie usoara la noul sistem de raportare. La finalul procesului de implementare, IRIS va inlocui toate formele existente in prezent de transmitere a rapoartelor catre operatorul de piata.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri