O listare importanta la Bursa de Valori Bucuresti, fie ca va fi Hidroelectrica sau chiar o companie privata mare, va deschide usa catre o noua perspectiva a MCSI, care ar putea promova piata locala la statutul de emergenta. Acest lucru va genera un aflux de capital strain in piata, a declarat Ovidiu Dumitrescu, director adjunct al Tradeville, la emisiunea Profesionistii in Investitii.

Dumitrescu spune ca o listare a unei companii private mari ar fi un moment important, desi doar listarea Hidroelectrica ne poate aduce statutul de piata emergenta.

“Aceasta promovare ar aduce automat cateva miliarde in piata. Multe lucruri depind de o listare importanta, este esential sa mai fie in piata o companie cu o lichiditate notabila. Ne putem uita si spre privat, au fost zvonuri despre RCS&RDS, desi este posibil ca ei sa mearga spre zona de obligatiuni”, explica directorul adjunct al Tradeville.

Oamenii din piata sunt prin definitie optimisti, altfel ar sta cu banii la saltea sau si-ar gasi alte profesii

Insa, ar fi aceasta toamna un moment bun pentru o listare majora, tinand cont de evenimentele de pe plan internationala, care influenteaza si evolutiile locale?

Dumitrescu spune ca daca nu ar mai urma caderi importante pe indici, ar putea fi un moment bun, desi nu crede ca acest lucru se va intampla. “Intuitia imi spune ca nu este un moment fantastic pentru listarea Hidroelectrica in toamna, dar comparativ cu scaderile care ar putea veni pe final de an sau la inceputul anului viitor, ar putea fi mai bine acum”.

Exista o posibilitate ca toata discutia despre listarea Hidroelectrica sa fie una academica, daca proiectul de lege care vizeaza blocarea tuturor privatizarilor pentru urmatorii 5 ani va fi aprobat. Un proiect dificil de pus in aplicare, dar care pare sa ameninte listarea istorica ce ar putea promova bursa la urmatorul nivel, cel putin teoretic.

Astfel, saptamana trecuta, senatorul PSD Serban Nicolae a depus la Senat un proiect de lege pentru protejarea intereselor nationale in activitatea economica, care prevede suspendarea, pentru o perioada de cinci ani, a privatizarilor societatilor comerciale, toate actiunile si activele dobandite prin infractiuni savarsite in procesul de privatizare urmand sa intre in proprietatea statului, conform News.ro.

Articolul 8 din proiect mentioneaza ca la data intrarii in vigoare a legii, se supenda pentru o perioada de 5 ani aplicarea prevederilor Ordonantei de Urgenta 88/1997 privind privatizarea societatilor comerciale. Participatiile statului sunt admise la tranzactionare, pe pietele reglementate, sau sisteme alternative de tranzactionare, autorizate, daca la data de 31 decembrie a anului fiscal precedent, totalul activelor nu depaseste 1.500.000 de lei.

Urmareste emisiunea integral pentru mai multe comentarii despre evolutia pietelor financiare, Brexit si scenarii posibile pe scena europeana.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri