Actiunile au atins joi, la nivel global, cel mai ridicat nivel din ultimele opt luni, iar in Europa au urcat la un nivel maxim dupa votul din iunie al britanicilor pentru iesirea din Uniunea Europeana, inainte de anuntarea de catre Banca Angliei a politicii de contracarare a impactului Brexit, care ar putea marca noi masuri de stimulare din partea guvernelelor si bancilor centrale, transmite Reuters, preluat de News.ro.

Piata este sustinuta si de asteptarile ca Japonia sa anunte din nou masuri de stimulare a cresterii economice. Majoritatea analistilor intervievati de Reuters se asteapta ca Banca Angliei sa reduca dobanda de politica monetara pentru prima oara in ultimii sapte ani, la un nou minim de 0,25%, de la nivelul de 0,5%.

Guvernatorul Bancii Angliei, Mark Carney, a declarat ca nu este un fan al dobanzilor negative practicate de Banca Centrala Europeana (BCE) si Banca Japoniei, astfel ca amploarea si tipul masurilor vizate de banca centrala britanica sunt in centrul atentiei pietelor financiare.

Lira sterlina este in crestere la 1.3220 dolari pe unitate de anuntul Bancii Angliei, care va avea loc la ora 11.00 GMT, sub nivelul de 1,3340 dolari pe unitate atins miercuri, dupa ce Theresa May a fost instalata in functia de premier al Marii Britanii.

Indicele MSCI, care include bursele din 46 de tari, este la cel mai ridicat nivel al ultimelor opt luni. Indicele pan-european Stoxx 600 este in urcare cu 0,8%, dupa un avans de 1,1%, prin care au atins cel mai ridicat nivel dupa referendumul britanic din 23 iunie.

Indicele londonez FTSE 100 este in crestere cu 0,8%, DAX al bursei din Frankfurt cu 1,35%, iar CAC 40 al bursei din Paris cu 0,96%. La Milano, indicele FTSE MIB avanseaza cu 1,27%, iar IBEX 35 al bursei din Madrid cu 0,74%

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri