Valoarea tranzactiilor facute pe Bursa de Valori Bucuresti (BVB) a urcat cu 5,5% in primul semestru, anunta reprezentantii pietei locale, care tin sa remarce “pozitionarea excelenta” a BVB in conditiile in care la nivel global a fost inregistrata o scadere de 24% a lichiditatii. Cresterea pietei locale a venit in conditiile unei tranzactii speciale realizata de Fondul Proprietatea (FP).

Potrivit unui raport al Federatia Mondiala a Burselor, valoarea tranzactiilor facute la nivel global in primul semestru a scazut cu 24%, pana la 44,9 trilioane, in vreme ce numarul tranzactiilor s-a diminuat cu 6,9%.

Pe Bursa de Valori Bucuresti lichiditatea totala din primele sase luni ale acestui an a ajuns la 4,24 mld. lei, dupa o crestere de 5,5%. Evolutia de pe piata locala a venit in conditiile in care Fondul Proprietatea a vandut in aprilie toate actiunile pe care le mai detinea la Romgaz, printr-un plasament privat accelerat in valoare de 541 mil. lei (120 mil. euro). Aceasta tranzactie a dublat practic rulajul care se inregistreaza intr-o luna normala pe Bursa de Valori Bucuresti.

Raportul Federatiei Mondiale a Burselor mai arata ca numarul listarilor s-a redus cu 48,9% la nivel mondial in primul semestru, in vreme ce nivelul intrarilor de capital pe burse a scazut cu 31,4%.

Sursa foto: Shutterstock / Valeri Potapova

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri