Ministerul Finantelor Publice nu a aprobat un ajutor de stat in valoare de 141,4 mil. lei (31 mil. euro) pentru operatorul portuar Socep Constanta (SOCP), potrivit unui anunt al companiei.

Socep ceruse ajutorul de stat pentru un proiect de investitii ce viza extinderea si modernizarea capacitatii de operare a cerealelor pe Molul II din Portul Constanta.

Compania controlata de oamenii de afaceri Ion si Niculae Dusu crescuse saptamana trecuta pe Bursa de Valori Bucuresti cu 11,5%. Actiunile SOCP au cumulat in 2016 cresteri de peste 31%, acestea inchizand luni la un nivel 0,29 lei/unitate.

Socep Constanta si-a marit profitul net cu 76% in primul semestru din 2016, de la 4,5 mil lei, la 7,9 mil. lei. Veniturile operatorului portuar au crescut cu 24,2%, la 34,8 mil. lei.

Foto: Shutterstock / Vlada Photo

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri