Banca Internationala pentru Investitii (IIB) a atras 300 mil. lei, printr-o emisiune de obligatiuni, cu o maturitate de trei ani si o dobanda de 3,4% pe an. Obligatiunile vor fi listate joi pe Bursa de Valori Bucuresti (BVB).

Aceasta este a treia emisiune de obligatiuni IIB in Uniunea Europeana si al doilea plasament in Romania, in lei, potrivit unui anunt al BVB. Emisiunea a fost suprasubscrisa de peste doua ori, fiind intermediata de BT Capital Partners.

Noua emisiunea a atras investitori institutionali, inclusiv fonduri de investitii si de pensii, companii de asigurari si brokeraj, precum si alti investitori, din Romania, Germania, Austria, Croatia si Cehia. In 2015, banca a emis obligatiuni de 111 mil. lei, la o dobanda de 4,1% pe an.

Institutia financiara a fost infiintata in 1970, iar in perioada post-sovietica a avut o activitate redusa. In prezent, banca are noua membri, respectiv Cehia, Ungaria, Mongolia, Bulgaria, Cuba, Romania, Federatia Rusa, Slovacia si Vietnam. Polonia si Ungaria au cerut retragerea din institutia financiara internationala in 1999, respectiv 2000, procedura fiind finalizata in 2012. Ungaria a cerut sa fie readmisa anul trecut, procedeurile fiind finalizate in mai 2015.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri