Fondul Proprietatea (FP) are sanse ridicate sa vanda integral pachetul de 6,4% din actiunile Petrom (SNP), in conditiile in care compania se tranzactioneaza in prezent intr-o zona de minime, considera brokerii din piata. Majoritatea traderilor anticipeaza ca Fondul va reusi sa vanda titlurile SNP foarte aproape de pretul maxim cerut, respectiv 0,244 lei/actiune.

Fondul Proprietatea vinde in perioada 6-13 octombrie un pachet de 3,64 mld. actiuni Petrom la un pret maxim de 0,244 lei/actiune sau 9.16 dolari/GDR (un GDR = 150 de actiuni).

“Petrom se afla intr-o zona de minime si uitandu-ne la pretul titeiului si la evolutia companiilor petroliere din afara, care au inceput sa revina, mai degraba m-as astepta ca oferta sa se faca spre pretul maxim, de 0,244 lei”, este de parere Alin Brendea, director general-adjunct al casei de brokeraj Prime Transaction.

Daca pretul final de oferta ar coincide cu cel maxim (0,244 lei/actiune), micii investitori ar putea sa plateasca 0,2318 lei/actiune daca subscriu in primele patru zile lucratoare, sau 0,2366 lei/actiune daca subscriu in celelalte zile.

Cred ca semnalul recent trimis de OPEC da sanse mari variantei ca pretul sa se apropie de nivelul maxim. Pe de alta parte, este greu de crezut ca institutionalii vor subscrie chiar la pretul maxim - Ovidiu Dumitrescu, director general adjunct, Tradeville.

Cititi mai mult in Wall-Street PRO

Sursa foto: Emil Cristea/Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri