Includerea pietei locale de capital pe lista de supraveghere pentru o eventuala promovare la statutul de piata emergenta, de catre agentie de rating FTSE-Russel, a starnit un val de entuziasm in piata, in aceasta toamna. Insa, dupa ce euforia a trecut, raman multe lucruri de facut. Am discutat cu Ioana Apa, presedinte al comisiei de piete de capital si trezorerie din cadrul ARB, despre ce urmeaza si ce ar trebui sa se intample in piata, in emisiunea Profesionistii in Investitii.

Singurul criteriu care mai trebuie bifat este cel al lichiditatii iar listarile Hidroelectrica si MedLife ar putea ajuta la indeplinirea acestuia. Insa, Ioana Apa spune ca nu trebuie sa avem o reteta cu un singur ingredient, ci sa gandim strategic.

“Criteriul lichiditatii este cel mai urgent. Listarea Hidroelectrica ar fi o veste exceptionala si este asteptata cu deosebit interes in piata. Si listarea privata anuntata ar fi o veste foarte buna pentru BVB, mai ales ca nu au mai fost listari private de multi ani. Insa, trebuie sa incercam sa facem delimitarea intre obiectivul emergent de lichiditate si sa ne gandim cum sa facem piata de capital competitiva pe termen lung. Nu putem sa mizam totul pe o singura carte”, a declarat Ioana Apa, in emisiunea Profesionistii in Investitii.

Reprezentantul Asociatiei Romane a Bancilor a sesizat, in colaborarile din interiorul asociatiei dar si cu alte entitati, ca aceasta includere pe lista de supraveghere a mobilizat intreaga comunitate financiara si a generat entuziasm si dorinta de munca. “Este un factor motivant extrem de puternic. Ne plac povestile de succes si ne dorim cu totii ca acest lucru pentru Romania”, a mai spus Ioana Apa.

Astfel, piata are nevoie de un obiectiv strategic, nu doar de unul punctual, iar acesta trebuie sa fie competitivitatea financiara.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri