Statele OPEC au ajuns la un acord pentru reducerea productiei cu 1,2 milioane de barili pe zi, la 32,5 milioane de barili pe zi, declarat miercuri unul dintre delegatii prezenti la reuniunea organizatiei, citat de Bloomberg. La scurt timp dupa aparitia acestor informatii, petrolul crestea cu 7,6%.

Anterior, Ministrul irakian al Petrolului, Jabbar al-Luaibi, a spus ca participantii sunt unanim in favoarea reducerii productiei, dupa o intalnire care a avut loc la micul dejun. Acordul ar fi pe o perioada de sase luni, monitorizat de o comisie, a spus oficialul irakian, care spera ca preturile sa depaseasca peste 55 de dolari pe baril, conform News.ro.

”Sunt foarte optimist ca vom avea rezultate foarte fructuoase. Va fi in mod sigur o reducere”, a spus al-Luaibi.

Grupul trebuie sa rezolve diferentele de opinie dintre cei mai mari trei producatori, Arabia Saudita, iran si Irak. Potrivit planului convenit in Algeria, productia de petrol ar trebui redusa ca peste 1 milion de barili pe zi, la 32,5 milioane de barili pe zi.

”OPEC va ajunge la un acord”, a spus ministrul iranian al Petrolului, Bijan Namdar Zanganeh, a carui tara vrea sa obtina un alt aranjament in locul inghetarii productiei.

Si secretarul general al OPEC, Mohammed Barkindo, si ministrul Petrolului din Emiratele Arabe Unite, Suhail Mohammed Al Mazrouei, au spus ca se asteapta la vesti bne in cursul acestei zile.

Sursa foto: Thaiview / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri