Banca Centrala Europeana (BCE) a extins programul de achizitii de obligatiuni pana la sfarsitul anului 2017, dar va reduce valuarea achizitiilor lunare, cu mentiunea ca acestea vor putea fi modificate sau prelungite in functie de necesitati, relateaza Bloomberg.

Consiliul guvernatorilor va reduce din aprilie programul de achizitii lunare de obligatiuni de la nivelul actual de 80 de miliarde de euro pe luna la 60 de miliarde de euro, a anuntat joi BCE, care a lasat dobanzile neschimbate, in conformitate cu asteptarile analistilor, conform News.ro.

Presedintele BCE va sustine o conferinta de presa la care va explica modificarile. Prin prelungirea achizitiilor de obligatiuni, dar reducerea valorii acestora, BCE incearca sa mentina masurile de stimulare in contextul in care riscurile politice umbresc perspectivele de redresare a zonei euro.

Riscuri precum cele provocate de Brexit, alegerea lui Donald Trump ca presedinte al SUA si esecul referendumului constitutional din Italia ar putea reduce disponibilitatea guvernelor de a face ajustarile necesare pentru a transforma redresarea ciclica a zonei euro intr-una structurala. Euro s-a apreciat imediat dupa decizie, ulterior fiind tranzactionat relativ in stagnare, la 1,0747 dolari pe unitate. BCE a mentinut dobanda de refinantare la zero, dobanda la depozit la -0,4%, iar dobanda marginala la 0,25%, asa cum au anticipat analistii intervievati de Bloomberg.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri