Fostul secretar de stat in Ministerul Economiei Manuel Costescu a demisionat din functia de membru in consiliul de supraveghere al companiei de stat Transelectrica (simbol bursier TEL), a anuntat compania.

Costescu a castigat un mandat de deputat din partea Uniunii Salvati Romania (USR), pentru diaspora. „Compania Nationala de Transport al Energiei Electrice Transelectrica SA informeaza publicul investitor ca, in sedinta din 14 decembrie 2016 Consiliul de Supraveghere a luat act de demisia, din calitatea de membru al Consiliului de Supraveghere al Transelectrica, a lui Manuel Costescu, incepand cu data de 13 decembrie 2016”, arata comunicatul companiei, conform News.ro.

Costescu era membru in Consiliul de supraveghere din august 2016, mandat care urma sa se incheie in 30 mai 2017. Din Consiliul de supraveghere al Transelectrica fac acum parte: Dragos Corneliu Zachia-Zlatea (presedinte al consiliului), Ovidiu Petrisor Artopolescu, Radu Bugica, Daniel - Cristian Pirvulescu, Costin Mihalache si Dorin Alexandru Badea, potrivit datelor de pe site-ul Transelectrica.

Costescu a condus Departamentul pentru Investitii Straine si Parteneriat Public-Privat, aflat in subordinea Ministerului Economiei si care gestioneaza proiectul InvestRomania. Manuel Costescu a fost adus in februarie in Guvern, dupa ce a fost director in Londra la banca americana JP Morgan. In iunie, premierul Dacian Ciolos l-a numit pe Costescu in functia de secretar de stat la Ministerul Economiei.

Transelectrica a realizat un profit net de 213,3 milioane lei, in primele noua luni ale acestui an, in scadere cu 30% fata de perioada similara a anuui trecut. Veniturile totale au scazut cu 14%, la 1,89 miliarde lei, in primele trei trimestre ale anului. Transelectrica este listata la Bursa de Valori Bucuresti si are o valoare de piata de 2,1 miliarde lei (473 milioane euro). Compania este controlata de Ministerul Economiei, care detine 58,7% din actiuni.

Sursa foto: Shutterstock.com/Electricitate

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri