Investors Club, primul club al investitorilor la bursa din Bucuresti, a lansat Private Equity Network, o structura ce are la dispozitie fonduri in valoare totala de 5 mil. euro (22,6 mil. lei) si care va face plasamente in IMM-uri si startup-uri.

Banii au fost pusi la dispozitie de catre 20 de investitori din cadrul clubului, acestia vizand randamente superioare celor oferite de companiile deja listate.

“Vom investi in companii tinere, care au capital si management romanesc si care ideal ar fi sa se listeze ulterior pe Bursa de Valori Bucuresti. Nu o sa fortam insa nicio companie sa se listeze, finantarea nefiind conditionata printr-un acord scris in acest sens”, a declarat Raluca Ganea, presedinte si co-fondator al Investors Club.

In piata principala a Bursei de Valori Bucuresti nu a mai fost listata nicio companie privata in ultimii opt ani, singurele progrese fiind inregistrate pe piata AeRO, dedicata startup-urilor, unde in ultimii ani s-au listat companii precum Bittnet Systems, Sameday Courier sau Life is Hard.

In momentul de fata nu este clar care va fi forma juridica pe care vehiculul investitional al clubului o va avea, insa acesta va deveni operational cel mai probabil in februarie 2017. Investors Club va cauta oportunitati de investitii in companii din domenii diferite, precum IT&C, transport sau agricultura.

“Cred in potentialul antreprenorial al Romaniei. Imi doresc sa sustin intreprinzatori dornici de succes aici, unde este cea mai mare nevoie de ei. Ca si investitor, sunt interesat de start-up-uri si IMM-uri care activeaza in IT&C, transport, logistica, FMCG, agricultura, educatie si cercetare”, afirma Mircea Ozunu, unul dintre investitorii participanti.

Banii pusi la bataie de Clubul Investitorilor din Bucuresti reprezinta o suma chiar mai mare decat cea promisa de fonduri de investitii straine „cu pretentii”. In 2015, polonezii de la Carpathia Capital au cumparat 10% din Bittnet Systems pentru 150.000 de euro si anuntau ca vor sa investeasca 6 mil. lei in alte companii antreprenoriale romanesti. Carpathia nu a mai facut insa nicio investitie locala, intr-un raport trimestrial mentionand ca isi vor indrepta atentia catre Bursa din Varsovia, avand in vedere lipsa proiectelor de investitii din Romania.

Investors Club a fost lansat pe 4 decembrie 2015 sub forma unui club al investitorilor din Bucuresti. In prezent, clubul numara peste 200 de membri, care se impart in doua categorii: persoane fara experienta pe piata de capital, dar care vor sa inteleaga beneficiile acestui tip de investitii si investitorii experimentati, care vor sa cunoasca in detaliu informatii despre companiile listate la Bursa de Valori Bucuresti si care doresc sa investeasca si in companii tinere, al caror punct de referinta sa reprezinte listarea pe piata AeRO sau chiar pe piata princiapala a Bursei de Valori Bucuresti.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri