Octavian Badescu, fondatorul si cel mai mare actionar al Delivery Solutions (SDAY), compania care opereaza brandul Sameday Courier, vrea sa achizitioneze toate actiunile libere la tranzactionare ale firmei de curierat, in acest fel fiind posibila delistarea de pe bursa.

Badescu va face oferta publica de cumparare in perioada 26 ianuarie – 15 februarie, in cadrul acestuia fiind vizate 74.789 actiuni (7,47% din actiunile SDAY). Pretul oferit este de 10 lei/actiune, cu 1,4% mai putin decat cotatia de vineri a actiunilor Sameday (10,15 lei) si cu 1% mai putin decat cotatia inregistrata la jumatatea sedintei bursiere de luni (10,1 lei). Intermediarul ofertei este casa de brokeraj Prime Transaction.

Delivery Solutions s-a listat pe piata AeRO, administrata de Bursa de Valori Bucuresti (BVB), in februarie 2015. De la acel moment si pana in prezent, titlurile societatii au crescut cu aproximativ 33%.

Actiunile SDAY scadeau luni cu 0,49%, pana la nivelul de 10,1 lei. Avand in vedere aceasta cotatie, capitalizarea companiei de curierat ajunge la 10,1 mil. lei.

Octavian Badescu este principalul actionar, cu o detinere de 64,4%, in vreme ce Lucian Baltaru detine 28% din titluri. Cei doi actioneaza in mod concertat.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri