Indicele global al actiunilor MSCI a atins miercuri cel mai ridicat nivel din ultimele 19 luni, cu un avans de 0,2%, sustinut de datele referitoare la comertul Japoniei, rezultatele trimestriale ale unor companii europene si sperantele ca presedintele american Donald Trump va pune in practica cheltuielile bugetare promise, transmite Reuters.

In Europa, indicele pan-european Stoxx 600 si indicele CAC 40 al bursei din Paris avanseaza cu 1%, iar indicele german DAX cu 1,3%. Indicele londonez FTSE 100 este in urcare cu 0,3%. Banca spaniola Santander inregistreaza intre cele mai mari cresteri din Europa, datorita majorarii de 4% a profitului net in 2016, conform News.ro.

In Japonia, indicele Nikkei a urcat cu 1,4%, in urma datelor care au aratat cresterea exporturilor in decembrie pentru prima oara in ultimele 15 luni. In SUA, contractele futures indica o deschidere pozitiva a tranzactiilor pe Wall Street. Trump a semnat marti doua ordine executive pentru constructia a doua conducte petroliere, Keystone XL and Dakota Access, inversand masurile fostului presedinte Barack Obama pentru protejarea mediului, preferand extinderea infrastructurii energetice.

Noul presedinte s-a intalnit marti cu sefii celor trei mari producatori auto americani, pentru a promova constructia de vehicule in SUA. ”Tema zilei de miercuri este revenirea tranzactiilor legate de Trump”, a explicat un trader. Dolarul a recuperat pierderile din ultima perioada, iar randamentele obligatiunilor cresc, pe fondul promisiunilor facute de Trump ca va reduce impozitele pentru a sustine investitiile companiilor, dupa ce in primele zile de mandat s-a concentrat pe protectionismul comercial.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri