Pretul aurului se indreapta spre cea mai mare crestere lunara dupa iunie 2016, revenind peste 1.200 de dolari uncia, deciziile adoptate in ultimele zile de presedintele american Donald Trump referitoare la imigratie determinand investitorii sa caute plasamente sigure, transmite Bloomberg.

Pretul aurului a crescut cu 4,5% in ianuarie, recuperand partial pierderea de 13% din trimestrul patru, cand perspectivele de reducere a taxelor si a cheltuielilor pentru infrastructura au urcat cotatiile bursiere la niveluri record. Decizia de luni seara a lui Trump de a o concedia pe procurorul general Sally Yates, in urma refuzului ei de a sustine interdictia impusa imigrantilor din anumite state preponderent musulmane de a intra in SUA, a agitat si mai mult investitorii, conform News.ro.

”Aversiunea fata de risc din piete a crescut considerabil in urma concedierii lui Yates, amplificand haosul si incertitudinile provocate de interdictia de calatorie. Acesti factori au apasat dolarul si au crescut atractivitatea aurului, ca activ sigur”, a declarat Vyanne Lai, analist la National Australia Bank in Melbourne.

Pretul aurului cu livrare imediata a crescut cu pana la 0,6%, la 1.199,65 dolari uncia, la Singapore, iar metalul pretios se indreapta spre a treia zi de cresteri. Dolarul a scazut cu 2,1% in aceasta luna, cel mai mult dupa martie 2016. Instabilitatea din piete va continua pe fondul sedintei de doua zile a consiliului de politica monetara al Rezervei Federale, care se va incheia miercuri, si in asteptarea datelor referitoare la evolutia din ianuarie a salariilor in SUA, asteptate vineri.

Sursa foto: Baloncici | Dreamstime.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri