Actiunile Snap au crescut cu 44%, in prima zi de tranzactionare la bursa din New York, investitorii grabindu-se sa cumpere cele mai atractive titluri ale unei companii din sectorul tehnologiei din ultimii trei ani, in pofida incertitudinilor legate de incetinirea cresterii numarului de utilizatori ai aplicatiei de mesagerie, conform Reuters.

Titlurile Snap au inchis la 24,48 dolari pe unitate, cu mult peste pretul din oferta publica initiala de 17 dolari pe unitate, conferind companiei o capitalizare de 28,3 miliarde de dolari, egala cu cea a companiilor CBS si Target, conform News.ro.

In timpul tranzactiilor, actiunile Snap au urcat pana la 26,05 dolari pe unitate si o capitalizare de 29,1 miliarde de dolari.

Proprietara aplicatiei Snapchat a atras miercuri 3,4 miliarde de dolari prin oferta publica, peste suma de 3 miliarde de dolari oferita de Facebook in 2013 pentru cumpararea companiei.

In conditiile in care o optiune de achizitie suplimentara de actiuni va fi probabil exercitata, suma atrasa ar putea urca la 3,9 miliarde de dolari.

In acest fel, oferta publica initiala a Snap va deveni cea mai mare efectuata in SUA de o companie de tehnologie dupa cea a Alibaba Group in 2014, chiar daca Snap nu a obtinut niciodata profit.

Chiar daca veniturile Snap au urcat de aproape sapte ori, pierderea neta a crescut cu 38% in 2016, la 514,6 milioane de dolari.

Snap este concurata intens de operatori mai mari, cum este Instagram, detinuta de Facebook.

Sursa foto: dennizn / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri