Conducerea Oil Terminal Constanta, operatorul terminalului petrolier la Marea Neagra controlat de stat, propune spre aprobare in adunarea generala a actionarilor, in sedinta din 26 aprilie, acordarea de dividende actionarilor in valoare de 14,22 milioane lei, reprezentand 84% din profitulnet obtinut anul trecut, de 17 milioane lei, potrivit unui raport transmis vineri Bursei de Valori Bucuresti (BVB). Dividendul in valoare de 0.0244 lei/actiune reprezinta echivalentul unui randament de 13%, avand in vedere cotatiile titlurilor OIL de vineri.

Datele din convocatorul AGA, care indica un profit net de 17 milioane lei pentru 2016, sunt diferite din cele publicate in 15 februarie, din rezultatele preliminare, care aratau un profit brut de 19,5 milioane lei si un profit net de 15,44 milioane lei pentru 2016, conform News.ro.

Daca se raporteaza valoarea propusa pentru dividende, de 14,22 milioane lei, la profitul net anuntat in februarie, raportul este de 92%, respectand cerinta Guvernului.

In 27 ianuarie, Guvernul a aprobat un Memorandum prin care companiile controlate de stat si regiile autonome sunt obligate sa transfere la bugetul de stat cel putin 90% din profitul net realizat anul trecut.

Banii ar trebui, insa, sa ajunga la Fondul Suverna de Investitii pe care Guvernul intentioneaza sa il infiinteze in urmatoarele luni.

Masura are ca efect, pe de o parte, reducerea incasarilor la bugetul de stat, prin transferul dividendelor, care pana acum alimentau bugetul, catre noul fond, si pe de alta parte scoaterea unor cheltuieli din buget.

Compania Oil Terminal Constanta este controlata de Ministerul Energiei, care detine 59,62% din actiuni si are aproape 1.000 de angajati.

Oil Terminal a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de 160,5 milioane lei, in urcare cu 16% fata de anul anterior.

Societatea Oil Terminal, care opereaza cel mai mare terminal petorlier al Romaniei la Marea Neagra, este listata la Bursa de Valori Bucuresti si are o valoare de piata de 103,1 milioane lei (22,7 milioane euro), la ultimul pret de inchidere, de 0,1770 lei/actiune.

Sursa foto: iurii / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri