Adoptarea monedei euro de catre Romania presupune constientizarea faptului ca nu este doar un fenomen monetar si ca inseamna ca tara noastra trebuie sa fie parte din zona euro si la nivel de reforme in educatie, sanatate, infrastructura si alte domenii, considera Valentin Lazea, economistul sef al BNR.

“Adoptarea euro inseamna a alerga la un maraton, nu la o cursa de 100 de metri. Am observat ca noi, romanii, avem o problema psihologica, facem eforturi pentru a ajunge la o tinta, apoi ne relaxam. De aceasta data, trebuie sa contiuam acest efort de a ne califica la zona euro si inainte si dupa. Daca nu continuam eforturile, vom pati precum Italia, Spania, Grecia sau alte tari care s-au relaxat dupa ce au adoptat eurp. Asadar, ce trebuie facut nu este doar de la un punct la altul, este pentru totdeauna. Probabil aceasta idee nu convine nici clasei politice, nici populatiei”, a declarat Valentin Lazea, in emisiunea Profesionistii in Investitii.

Din punctul sau de vedere, in 6-7 ani de munca asidua s-ar pute face reformele structurale necesare pentru aderare si s-ar putea ajunge la un nivel al PIB pe cap de locuitor de 70% din media UE, la paritatea puterii de cumparare.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri