Aprilie este luna in care aproape toate companiile de pe Bursa de Valori Bucuresti organizeaza Adunarile Generale Ordinare si Extraordinare ale actionarilor. Anul acesta, pe langa obisnuitele discutii pe marginea situatiilor financiare aferente anului 2016, mai multe companii vor organiza alegeri pentru componenta conducerilor din urmatorii ani si vor dezbate inlocuirea distributiilor de dividende cu programele de rascumparari. Cititi in continuare care vor fi principalele puncte de discutie la cele mai importante companii listate.

Banca Transilvania – 26/27 aprilie

Cele mai importante puncte pe ordinea de zi a Adunarii Generale Ordinare a Actionarilor (AGOA)

  • Stabilirea remuneratiilor pe care administratorii si directorii le vor primi in anul 2017.
  • Aprobarea propunerii de repartizare a profitului net realizat in suma de 1,22 mld. lei lei, astfel: alocarea sumei de 314 mil. lei pentru rezerve legale si alte rezerve, a sumei de 914,3 mil. lei pentru rezerve din profit net de repartizat, suma din care se va distribui suma de 219 mil. lei ca dividende.
  • Aprobarea fixarii unui dividend brut/actiune de 0,06006 lei.
  • Alegerea unui administrator pentru perioada ramasa pana la expirarea mandatului actualului Consiliu de Administratie (pana in aprilie 2018), ca urmare a existentei unui post vacant.

Cele mai importante puncte pe ordinea de zi a Adunarii Generale Extraordinare a Actionarilor (AGEA)

  • Majorarea capitalului social se va realiza prin incorporarea rezervelor constituite din profitul net al anului 2016, in suma de 695,3 mil. lei, prin emiterea unui numar de 695.388.129 actiuni, cu valoarea nominala de 1 leu/actiune, in beneficiul actionarilor inregistrati in Registrul Actionarilor tinut de Depozitarul Central la data de inregistrare ce va fi stabilita de AGA (propunere 4 august 2017).
  • Majorarea capitalului social cu suma de 695,3 mil. lei prin emisiunea a 695.388.129 noi actiuni cu valoare nominala de 1 leu/actiune, precum si stabilirea pretului la care vor fi compensate fractiunile de actiuni rezultate in urma aplicarii algoritmului si rotunjirii rezultatelor, conform prevederilor legale in vigoare.
  • Aprobarea unui program de rascumparare de catre Banca a propriilor actiuni: maxim 25 mil. actiuni (0,68% din capital) cu valoarea nominala de 1 leu/actiune. Pret maxim platit: 3,5 lei/actiune. Actiunile vor fi distribuite angajatilor si conducerii Banca Transilvania.

SIF Banat-Crisana – 20/21 aprilie

Cele mai importante puncte pe ordinea de zi AGOA:

  • Aprobarea uneia dintre cele doua variante pentru repartizarea profitului inregistrat in 2016:
    • Distribuirea unui dividend brut de 0,06 lei/actiune si si repartizarea la “Alte rezerve” a diferentei ramase din profitul net.
    • Aprobarea repartizarii intregului profit net al exercitiului financiar 2016 la Alte rezerve, pentru surse proprii de finantare.
    • Aprobarea remuneratiei cuvenite membrilor Consiliului de Administratie.
    • Alegerea unui Consiliu de Administratie format din cinci membri, pentru un mandat de 4 ani, cu incepere din data de 24 aprilie 2017. Lista candidatilor care si-au depus candidatura pana la data de 17 martie: Bogdan Dragoi, Octavian Avramoiu, Ion Stancu, Dan Weiler, Ionel Ciucioi, Marcel Pfister, Radu Straut, Sorin Marica.

Cititi articolul complet in Wall-Street PRO

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri