Actionarii transportatorului de energie Transelectrica, controlat de stat, au numit sapte membri provizorii in consiliul de supraveghere, cu mandate de patru luni, potrivit unui raport transmis Bursei de Valori Bucuresti (BVB).

Mandatul membrilor actuali ai consiliului de supraveghere a expirat pe 30 mai, insa nu a fost finalizata procedura de selectie potrivit OUG 109/2011 privind guvernanta corporativa a intreprinderilor publice, potrivit News.ro.

Noii membri sunt Stefan Valeriu Ivan (functionar cu statut special in "Sistemul de Aparare, Ordine Publica si Siguranta Nationala”), Marius Iulian Carabulea (secretar general in Ministerul Economiei), Iulius Dan Plaveti (fost director general al Tarom si fost presedinte al Autoritatii Nationale de Reglementare in domeniul Energiei), Bogdan Bobora (controller financiar la Heidelbergcement Romania), Beatrice Ambro (director general la firma de contabilitate Eficient Accounting), Cristian Eugen Radu (fost director de vanzari la Carpatica Asig) si Corneliu Soroceanu (director executiv al Romenergo).

Transelectrica a realizat in primul trimestru al anului un profit net de 71,05 milioane lei, in scadere cu 28% fata de perioada similara a anului trecut, in conditiile in care cheltuielile au urcat intr-un ritm mai mare decat veniturile.

Veniturile totale au crescut in perioada ianuarie-martie cu 49%, la 1,125 miliarde lei, de la 755,23 milioane lei, in primele trei luni ale anului trecut.

Transelectrica gestioneaza 81 de statii electrice la nivelul tarii si 8.834 km de linii electrice aeriene.

Compania administreaza si opereaza sistemul electric de transport si este responsabila pentru transportul energiei electrice, functionarea sistemului si a pietei, asigurarea sigurantei Sistemului Electroenergetic National (SEN).

Transelectrica este controlata de Ministerul Economiei, care detine 58,69% din actiuni, si are o valoare de piata de 2,43 miliarde lei (540 milioane euro).

Sursa foto: Shutterstock / High voltage post

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri