Consiliul Autoritatii de Supraveghere Financiara a decis eliminarea aplicarii cotei de 1% asupra veniturilor din exploatare in cazul caselor de brokeraj locale - societati de servicii de investitii financiare si institutii de credit din Romania inscrise in Registrul ASF ca intermediari.

Potrivit ASF, modificarea Regulamentului nr. 16/2014 privind veniturile Autoritatii de Supraveghere Financiara, care stipula aceasta obligatie, a avut ca principal obiectiv stimularea si sprijinirea activitatii pe piata de capital a societatilor de intermediere inregistrate in Romania.

„Am luat aceasta hotarare pentru a oferi societatilor romanesti un tratament similar cu cel de care beneficiaza intermediarii autorizati in alte state membre. Consideram ca aceasta masura este una corecta si se circumscrie misiunii ASF de dezvoltare a pietelor pe care le supravegheaza”, a mentioneaza presedinte ASF, Leonardo Badea.

Eliminarea cotei de 1% se va aplica incepand cu data de 1 octombrie 2017.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri