Riscul unui "default tehnic" in cazul datoriei Statelor Unite a inceput din nou sa creasca, ajungand la un nivel apropiat cu cel din septembrie 2008, moment de apogeu al crizei financiare, cand banca de investitii Lehman Brothers si-a declarat falimentul. Conform primelor platite de investitori pentru a se asigura in cazul unui default pe titlurile de stat americane, riscul este acum de doua ori mai mare decat in cazul Germaniei.

Conform graficului de mai jos, publicat de ZeroHedge.com, spread-ul fata de CDS-ul titlurilor germane este de doua ori mai mare si a depasit considerabil si nivelurile din 2013 si 2015, cand Statele Unite au fost foarte aproape de a intra in incapacitate de plata.

De altfel, in opinia analistilor, ultimle corectii de pe bursele americane nu ar fi in intregime cauzate de riscurile inceperii unui razboi cu Coreea de Nord sau de derapajele lui Donald Trump, cat mai degraba de iminenta criza a datoriei publice, care ar putea sa nu fie gestionata prea bine de actuala administratie.

risc default Statele Unite

Sursa foto: OneSmallSquare_Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri