Situatia conducerii Bursa de Valori Bucuresti (BVB) este, in sfarsit, clarificata printr-un nou raport al institutiei, al treilea pe aceasta tema, in tot atatea zile. Conducerea societatii va fi asigurata de directorul general adjunct, Alin Barbu, dupa ce contractul de mandat al directorului general, Ludwik Sobolewski a expirat.

“Directorul general adjunct, Alin Barbu, reprezinta legal Societatea si asigura conducerea zilnica si nemijlocita a BVB, potrivit Actului Constitutiv, Regulamentului de Organizare si Functionare al Societatii si hotararilor Consiliului Bursei”, se mentioneaza in cel mai recent raport.

Conform documentului, “Alin Barbu este director-conducator autorizat de Autoritatea de Supraveghere Financiara, exercita conducerea si are prerogative specifice activitatii de operator de piata / sistem a Societatii din anul 2009”.

Situatia conducerii BVB a devenit incerta inca de la finalul saptamanii trecute cand in sedinta Consiliului Bursei, convocata pentru a prelungi sau pentru a pune capat mandatului lui Ludwik Sobolewski, nu s-a luat nicio decizie din cauza lipsei de cvorum.

Contractul de mandat al lui Sobolewski a expirat in data de 21 august, iar comunicarile ulterioare ale BVB nu au reusit sa lamureasca situatia.

In prima faza, Bursa anunta ca mandatul lui Sobolewski ramane in vigoare si o decizie a Consiliului Bursei va lamuri termenii contractuali, daca nu va decide altfel.

In aceeasi zi, institutia a revenit cu precizari privind situatia neclara legata de mandatul lui Sobolewski. Intr-un raport curent semnat de acesta, se arata ca polonezul ar putea sa isi continue mandatul de director general al BVB pana la o decizie de revocare luata de Consiliul Bursei, dar, „avand in vedere situatia juridica neobisnuita”, a decis sa nu isi exercite mandatul.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri