Nuclearelectrica (SNN) si Hidroelectrica sunt ultimele doua companii unde statul a cerut dividende suplimentare, actionarii Hidro aproband deja, intr-o sedinta de urgenta, noile distributii.

”Cu unanimitatea voturilor exprimate, aproba distribuirea sumei de 655 milioane lei, sub forma de dividende, in temeiul prevederilor art. II si art. III din OUG nr. 29/2017, catre actionarii societatii, proportional cu participarea acestora la capitalul social al societatii”, arata un raport publicat de Hidroelectrica.

Termenul pentru plata dividendelor cuvenite actionarilor a fost stabilit la cel mult 15 zile lucratoare de la data adoptarii hotararii adunarii generale a actionarilor.

Actionarul majoritar este Ministerul Energiei, cu 80,05% din capital, restul fiind detinut de Fondul Proprietatea.

In plus, in luna iulie, Hidroelectrica a distribuit actionarilor dividende aferente profitului obtinut in anul 2016 in valoare de 1,036 miliarde lei.

De asemenea, Guvernul a solicitat dividende suplimentare si la Nuclearelectrica, in suma totala de 110 mil. lei, echivalentul a 0,364 lei/actiune. Avand in vedere cotatiile de pe bursa de joi, randamentul noilor dividende SNN ajunge la 4,9%.

Zilele trecute statul a cerut dividende suplimentare la Conpet, Romgaz, Transgaz si Transelectrica.

Cititi si Caruntu, BCR: Dividendele suplimentare nu afecteaza distributiile din 2018

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri