Banca Transilvania se afla in continuare in cursa pentru preluarea Bancpost, rezultatul negocierilor urmand sa fie anuntat peste aproximativ o luna, potrivit unui raport publicat pe Bursa de Valori Bucuresti (BVB).

“Banca Transilvania informeaza investitorii ca negocierile privind achizitia Bancpost continua. Detalii privind rezultatul negocierilor vor fi comunicate dupa parcurgerea etapelor necesare si obtinerea aprobarilor. Finalizarea negocierilor este estimata la finalul lunii octombrie anul curent", se arata intr-un anunt al Bancii Transilvania.

Eurobank este actionarul principal al Bancpost, grecii fiind in negocieri pentru vanzarea bancii din Romania, iar Banca Transilvania avand cele mai mari sanse pentru a finaliza preluarea.

Banca Transilvania este a doua cea mai mare banca din Romania, cu active de 53,4 miliarde lei la sfarsitul primului semestru din 2017. O posibila achizitie a Bancpost, numarul 9 in piata la finalul anului trecut, ar putea propulsa BT pe primul loc in clasamentul bancilor locale.

Actiunile Banca Transilvania cresteau puternic pe bursa dupa anuntul privind tranzactia Bancpost. La startul sedintei de vineri, un titlu Banca Transilvania se tranzactiona pe BVB cu 2,3 lei, in crestere cu 2,2%. Avand in vedere aceasta cotatie, BT este evaluata la 9,98 mld. lei.

Sursa foto: Compania

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri