Profitul Alumil Rom Industry (ALU) a urcat cu 14,69% in trimestrul al doilea, fata de perioada similara a anului trecut, pana la 3,59 milioane lei (1,11 milioane euro) pe fondul cresterii cifrei de afaceri datorita cererii mari de profile de aluminiu din piata
Profitul net obtinut in trimestrul al doilea din 2006 a fost de 3,13 milioane lei.

"Ritmul rapid de dezvoltare al sectorului constructiilor din Romania a avut ca efect o crestere a cererii pe piata mai mare decat in perioada similara a anului trecut. Astfel, profitul semestrial obtinut din exploatare a crescut cu 10,7% fata de aceeasi perioada a anului trecut, de la 5,815 milioane lei in 2006, pana la 6,439 milioane lei in 2007", precizeaza comunicatul publicat de companie.

Cifra de afaceri a companiei in trimestrul al doilea a fost de 26,10 milioane lei (8,32 milioane euro)in crestere cu 29,2% fata de perioada similara a anului trecut, cind Alumil a afisat o cifra de afaceri de 20,2 milioane lei.

In primul semestru al anului, profitul net al companiei a crescut cu 4,09% fata de intervalul similar din 2006, pana la 5,84 milioane lei (1,84 milioane euro). in primele sase luni ale anului trecut, Alumil a obtinut un profit net de 5,61 milioane lei (1,79 milioane euro).

Cifra de afaceri a Alumil in primele sase luni a crescut cu 37,6% pana la 49,46 milioane lei (15,78 milioane euro), comparativ cu o cifra de afaceri de 35,83 milioane lei afisata la sfarsitul primului semestru al anului trecut.

Compania este o filiala a firmei Alumil Mylonas- Industria Aluminiului, SA, un grup industrial european implicat in industria de prelucrare a aluminiului, se mentioneaza in comunicat. Compania este specializata in fabricarea profilelor de aluminiu pentru constructii.

Titlurile Alumil se tranzactioneaza la BVB, sub simbolul ALU. Compania are un capital social de 6,25 milioane lei, divizat in 31,25 milioane actiuni, cu o valoare nominala de 0,20 lei. Ultima cotatie a titlurilor Alumil, de 7,25 lei, stabilita la finalul sedintei din 15 august, da companiei o capitalizare de 226,56 milioane lei (72,29 milioane euro).


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri