SIF Banat-Crisana (SIF1) a subscris actiuni in valoare de 3,1 milioane lei in cadrul operatiunii de majorare a capitalului social al BT Asigurari, potrivit comunicatului transmis catre Bursa de Valori Bucuresti (BVB).
SIF Banat-Crisana a subscris valoarea maxima posibila, de 3,1 milioane actiuni BT Asigurari cu o valoare nominala de 1 leu, exercitandu-si astfel dreptul de preferinta. SIF Banat-Crisana detinea 10% din capitalul social al companiei BT Asigurari.

Actionarii BT Asigurari au aprobat in sedinta din 24 aprilie majorarea capitalului social cu 31 milioane lei, pana la 67,5 milioane lei. Compania viza o majorare a capitalului social cu 85%.

Majorarea de capital a fost aprobata sa se desfasoare in doua etape: pana la 20 mai cu 15 milioane lei, apoi pana la 20 august cu inca 16 milioane lei. Sumele stranse in urma majorarii capitalului social vor fi folosite pentru a sustine dezvoltarea accelerata a companiei si pentru respectarea tuturor prevederilor legale, conform normelor emise de Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA).

BT Asigurari este membra a Grupului Financiar Banca Transilvania, care activeaza in domeniile bancar, de investitii, leasing si al valorilor mobiliare. Actionarul majoritar al BT Asigurari este Banca Transilvania, cu o participatie de 79,88%. In structura actionariatului companiei mai figureaza SIF Banat-Crisana, cu 10%, si mai multe persoane fizice din Romania si din strainatate, cu 10,12% din totalul actiunilor.

La sfarsitul lunii iunie 2007, reteaua de vanzari a BT Asigurari era formata din 180 de agentii, iar compania avea 1.137 de angajati.

In primele sase luni din acest an, asigurarile generale detineau 94% din portofoliul companiei, ajungand la valoarea de 86,6 milioane lei, in vreme ce asigurarile de viata reprezentau 6% din totalul vanzarilor, atingand valoarea de 5,5 milioane lei.

In anul 2006, volumul primelor brute subscrise ale BT Asigurari a crescut cu 103% fata de anul anterior, atingand valoarea de 211 milioane lei (62,06 milioane euro), fata de 103,74 milioane lei (28,82 milioane euro) in anul 2005.

In luna iunie, SIF Banat-Crisana a subscris 19,67 milioane actiuni Banca Transilvania (TLV), pentru suma totala de 6,88 milioane lei, in cadrul operatiuni de majorare a capitalului social al bancii cu 217,7 milioane lei.

SIF Banat-Crisana a avut dreptul sa subscrie actiuni, in limita pragului de 10%, si a beneficiat si de 45,3% actiuni Banca Transilvania, emise cu titlu gratuit.

In actionariatul SIF Banat-Crisana, Grupul Financiar Banca Transilvania detine concertat 7,96%, fiind actionarul cu cea mai mare detinere.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri