Investitorii pe bursa instrumentelor derivate de la Sibiu au plasat in intervalul 13-17 august circa 180 milioane lei (55,75 milioane euro), cu 4,2% mai putin decat saptamana anterioara, cele mai cautate fiind derivativele care au ca activ suport titlurile SIF5, SIF2 si Broker Cluj, arata analistii.
Numarul contractelor la termen incheiate in saptamana analizata a fost de 48.908, in crestere cu 0,57% fata de intervalul anterior, cand la Bursa din Sibiu au fost incheiate 48.630 contracte.

"Ultima saptamana a fost caracterizata de o volatilitate ridicata la Bursa Monetar Financiara si de Marfuri Sibiu. Preturile contractelor la termen au urmat evolutia pietei de la Bucuresti si au avut o evolutie descendenta, singura exceptie fiind in sedinta de vineri, cand acestea au consemnat cresteri", a apreciat Cristina Borzea, reprezentant al Bursei Monetar Financiare si de Marfuri Sibiu, potrivit NewsIn.

Cele mai tranzactionate instrumente financiare au fost in aceasta saptamana derivativa construita pe activul suport al titlurilor SIF 5 Oltenia (DESIF5), cu 23.178 de contracte, urmata de derivativa construita pe activul suport al SIF 2 Moldova (DESIF2), cu 21.355 contracte, si de derivativa ce are ca activ suport actiunile Broker Cluj (DEBRK), cu 1.156 de contracte.

Pentru scadenta septembrie, derivativa asociata actiunii SIF 5 a fost cotata la 4,1797 lei/actiune. Pentru decembrie, derivativele DESIF 5 valorau 4,335 lei, in timp ce pentru martie 2008, pretul de cotare a fost de 4,48 lei/actiune. Pentru scadenta din iunie 2008, DESIF 5 a fost cotata la 4,61 lei pe actiune.

Derivativele pe activul suport al SIF 2 cu scadenta in septembrie au fost cotate la 3,5351 lei/actiune, iar cele scadente in decembrie la 3,635 lei/actiune. Pentru martie 2008, prima scadenta din anul viitor, DESIF 2 a fost cotata la 3,85 lei, iar pentru iunie 2008 la 4,00 lei pe actiune.

Derivativa construita pe activul suport al actiunii Broker Cluj (DEBRK) a fost cotata pentru scadenta din septembrie la 4,135 lei, iar pentru decembrie 2007 - ultima scadenta a anului - la 4,18 lei pe actiune.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri