Euro era cotat vineri pentru decembrie la 3,31 lei, dupa o saptamana in care nivelul de tranzactionare a euro pentru finalul anului a oscilat foarte mult, in ton cu nesiguranta din piata valutara, se arata intr-un comunicat al Bursei Monetar-Financiare si de Marfuri din Sibiu (BMFMS).

Astfel, pentru sfarsitul anului, euro a fost tranzactionat in prima sedinta a saptamanii la 3,37 lei, in crestere cu 5,3% fata de nivelul de 3,20 lei la care era cotata moneda europeana pentru finalul lunii decembrie in urma cu doua saptamani. Cotatia de marti a monedei europene pentru decembrie s-a temperat la 3,35-3,36 lei, pentru ca joi moneda unica sa scada la 3,30 lei.

"Vineri a fost una din cele mai agitate sedinte, tranzactiile realizandu-se la 3,3050-3,3500 lei, iar inchiderea realizandu-se la 3,31 lei", se arata in raportul bursier.

Contractele la termen din septembrie au fost tranzactionate luni la pretul de 3,30 lei/euro, valoarea care s-a mentinut si in urmatoarele sedinte, dupa ce in saptamana precedenta euro fluctuase intre 3,23 si 3,32 lei.

Pentru lunile martie si iunie 2008 preturile de cotare s-au mentinut la 3,25 lei/euro, respectiv 3,2292 lei/euro.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri