PetroChina a atras un nivel record al subscrierilor, in valoare de aproximativ 3,3 mii de miliarde de yuani (echivalentul a 440 de miliarde de dolari), pentru oferta publica initiala ce va avea loc la bursa din Shanghai
Cifra, ce reprezinta o estimare preliminara, a depasit recordul precedent de subscrieri, in valoare de 2,7 mii de miliarde de yuani, inregistrat luna trecuta, tot la Shanghai, in cadrul ofertei publice initiale a producatorului de carbune China Shenhua Energy.

Grupul PetroChina, cel mai mare producator de petrol si gaze naturale din China, a atras subscrierile in zilele de joi si vineri.

PetroChina ofera pana la patru miliarde de actiuni pentru a strange 8,92 miliarde de dolari in aceasta oferta, despre care se crede ca va fi cea mai mare de pana acum a anului 2007.

Se asteapta ca lichiditatea de pe piete sa se imbunatateasca vizibil in zilele de marti si miercuri, odata ce fondurile colectate in cadrul ofertei publice initiale vor fi returnate aplicantilor fara succes.

Potrivit administratorilor de fonduri, cererea pentru oferta PetroChina este una masiva, in parte datorita faptului ca turbulentele pietelor de capital de luna aceasta au determinat investitorii sa fie mai precauti in ceea ce priveste actiunile existente.

Analistii considera ca achizitionarea actiunilor in cadrul ofertei publice initiale va duce la aprecierea acestora cu peste 30% sau mai mult in ziua listarii, reprezentand o investitie sigura.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri