Producatorului de uree Amonil Slobozia (AMO) afisat joi o pierdere de 9,58 milioane lei (2,85 milioane euro) in primele noua luni din 2007, cu 10,67% mai mare decat in perioada similara din 2006, pe fodul inchiderii a trei instalatii, care a generat scaderea de 19 ori a afacerilor.
In primele trei trimestre din 2007, Amonil Slobozia a obtinut o cifra de afaceri de 11,46 milioane lei (3,42 milioane euro), de 18,9 ori mai mica decat in aceeasi perioada din 2006, cand compania a realizat afaceri de 216,84 milioane lei. In al treilea trimestrul din 2006, Amonil a inregistrat o pierdere de 8,65 milioane lei.

Pentru anul in curs, Amonil a estimat pierderi de peste 10 milioane lei, din cauza opririi a trei instalatii, dar a anuntat ca ar putea modifica bugetul aprobat de actionari daca se reia furnizarea gazului metan. Compania mizeaza pe venituri de 11,83 milioane lei si cheltuieli de peste 21,8 milioane lei. Actualul buget de venituri si cheltuieli tine cont de situatia existenta in companie, unde trei instalatii sunt oprite, iar alte doua lucreaza la capacitate redusa.

Actionarii Amonil Slobozia au aprobat, pe 28 septembrie, formarea unui consortiu impreuna cu Zalois Ltd, Interagro SA si Intergaz SRL, in scopul relansarii productiei de ingrasaminte chimice si asigurarii continuitatii productiei. In aceeasi sedinta, actionarii Amonil au aprobat si dezmembrarea instalatiei de Uree 1 Standard, scoasa din functiune din 1996 si trecuta in conservare.

De asemenea, s-au amanat dezbaterile referitoare la contractele pe termen lung dintre Amonil si firmele Ameropa AG Elvetia si Transammonia Inc SUA, privind exportul de ingrasaminte chimice. Actionarii Amonil au aprobat mentinerea cotei de participare la capitalul social al companiilor Amochim si Energochim SRL si au imputernicit consiliul de administratie pentru a intreprinde masurile necesare pentru recuperarea datoriilor din parte celor doua societati catre Amonil.

Compania, infiintata in anul 1969, este cel mai mare producator de uree din Romania. Amonil are un capital social de 111,266 milioane lei (33 milioane euro). Principalii actionari ai companiei sunt Eurotrading Chemicals SRL, cu 28,16%, Zalois LTD din insulele Belize, cu 24,99%, si un grup de persoane care actioneaza concertat, cunoscut ca "Grupul de la Oradea", care detine 17,12% din companie.

Capitalizarea Amonil este de 89,24 milioane lei (25,78 milioane euro), conform cotatiei de 0,0802 lei stabilite in sedinta din 15 noiembrie.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri