Actionarii Bancii Comerciale Carpatica (BCC) au decis, sambata, majoarea capitalului social cu circa 10% pana la aproape 179 milioane lei, a anuntat banca, printr-un comunicat trimit Bursei de Valori Bunuresti (BVB).
In acest scop, vor fi emise 163 milioane actiuni cu un pret de emisiune de 0,13 lei/actiune, format din valoarea nominala a unei actiuni, de 0,10 lei/actiune, si dintr-o prima de emisiune de 0,03 lei/actiune, se mai arata in comunicatul bancii.

Majorarea capitalului social al BCC a fost determinata de extinderea activitatii bancii, care impune o crestere accelerata a activelor. De asemenea, banca motiveaza eventuala majorare si prin adoptarea reglementarilor Basel II, care se vor aplica incepand din ianuarie 2008. Acestea presupun "determinarea indicatorului de solvabilitate prin luarea in calcul a cerintelor de capital necesare acoperirii riscului operational si a riscului de piata", mai anunta BCC.

Banca mai precizeaza ca avea nevoie de finantare suplimentara si pentru activitatea in perioada urmatoare in conditiile in care BCC vizeaza o crestere continua a cotei de piata.

In urma adunarii generale a actionarilor de sambata, din actul constitutiv al bancii a fost eliminata activitatea de leasing financiar si a fost introdus segmentul de marketing al fondurilor de pensii administrate privat si al fondurilor de pensii facultative.

BCC avea, la inchiderea sedintei bursiere de vineri, o capitalizare de 715,828 milioane lei, la un pret al actiunilor de 0,44 lei.

Banca Comerciala Carpatica a obtinut un profit net de 6,525 milioane lei (1,94 milioane euro) in primele noua luni ale acestui an, cu 59,39% mai mic decat in perioada similara a lui 2006, pe fondul extinderii teritoriale.

Beneficiul brut obtinut de BCC, intre ianuarie si septembrie, a fost de de 7,88 milioane lei, cu 55,53% mai mic decat cel din perioada similara din 2006, cand se situa la aproape 17,73 milioane lei. In primele noua luni din 2006, BCC a obtinut un profit net de 16,07 milioane lei (4,55 milioane euro).

Volumul creditelor acordate de Banca Comerciala Carpatica (BCC) a crescut, in primele noua luni ale acestui an, cu 48,9%, pana la 1,24 miliarde lei fata de sfarsitul lui 2006, ceea ce a determinat cresterea cu 25% a activelor, pana la 2,046 miliarde lei
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri