Santierul naval Aker Braila (SNBB) a afisat in primele noua luni din 2007 pierderi de 13,25 milioane lei (3,94 milioane euro), de 3,55 ori mai mari fata de aceeasi perioada a anului trecut, pe fondul dublarii cifrei de afaceri
In primele trei trimestre ale acestui an, afacerile societatii s-au cifrat la 203,44 milioane lei (60,6 milioane euro), de doua ori mai mari fata de intervalul echivalent din 2006, cand acestea au fost de 101,4 milioane lei. In primele noua luni din 2006, Aker Braila a avut pierderi de 3,7 milioane lei.

Aker Braila are un capital social de 49,72 milioane lei (13,7 milioane euro), divizat in 19,89 milioane actiuni, cu o valoare nominala de 2,50 lei. Principalul actionar este firma Scandinor AS care controleaza 83,68% din capitalul social, in vreme ce SIF Moldova detine 11,49%.

In anul 2003, compania norvegiana Scandinor a fost preluata de compania norvegiana Aker Yards, care mai detine si santierul naval de la Tulcea. Aker Yards este cel mai mare grup din domeniul santierelor navale din Europa si unul dintre cele mai mari din lume. Grupul isi desfasoara activitatile pe 18 santiere, din Brazilia, Finlanda, Franta, Germania, Norvegia, Romania, Vietnam si Ucraina si are peste 20.000 de angajati. De asemenea, Aker Yards este listat la bursa din Oslo, Norvegia. Veniturile operationale ale Aker Yards au fost in 2006 de 3,212 miliarde euro.

Valoarea de piata a companiei este de 57,67 milioane lei(15,9 milioane euro), conform cotatiei de 2,90 lei pe titlu, stabilita in sedinta din 21 noiembrie. Titlurile santierului naval Aker Braila se tranzactioneaza la prima categorie a pietei Rasdaq, sub simbolul SNBB.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri