SIF Transilvania a vandut 31,13% din actiunile companiei Imatex Targu Mures (IMAX) pentru suma de 7 milioane lei (2 milioane euro), potrivit raportarilor transmise in aceeasi zi catre Bursa de Valori Bucuresti (BVB).
Un pachet de actiuni reprezentand 31,13% din capitalul social al Imatex Targu Mures (IMAX) s-a transferat miercuri pe piata Rasdaq prin intermediul unei tranzactii cu o valoare de peste 7 milioane lei (2 milioane euro).

SIF Transilvania si-a vandut intregul pachet de 271.808 actiuni Imatex Targu Mures (IMAX), pe piata Rasdaq, la sectiunea XMBS, conferind companiei o valoare de piata de 22,526 milioane lei (6,385 milioane euro).

Imatex Targu Mures are un capital social de 2,18 milioane lei, divizat in 873.103 actiuni, cu o valoare nominala de 2,50 lei. Actionarul majoritar al Imatex este firma Cartoxal SRL, care la ultima majorare, din 2007, a participat cu aport in natura, ajungand la o pondere de 68,11%, de la 57,40% anterior.

Aportul in natura s-a efectuat prin conversia in actiuni cu un pret de emisiune de 40,50 lei, din care 38 lei a reprezentat prima de emisiune. In afara Cartoxal, ceilalti actionari nu au subscris la 40,50 lei, diminuandu-si astfel ponderile. Anterior acestei majorari SIF Transilvania detinea 36,13%.

Compania este specializata in fabricarea utilajelor pentru industria textila, a imbracamintei si a pielariei. Imatex a incheiat anul 2006 cu un profit net de 84.258 lei si o cifra de afaceri de 9,25 milioane lei. Datoriile totale ale societatii se cifrau la 7,665 milioane lei.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri