Producatorul de aluminiu Alro SA (ALR) a incheiat cu Deutsche Bank AG London doua tranzactii forward pe cursul leu/dolar in valoare totala de 131,3 milioane lei, in vederea acoperirii riscului unor fluctuatii valutare.
Alro Slatina (ALR) a incheiat miercuri un contract forward, de vanzare de dolari si cumparare de lei, in valoare de 68,60 milioane lei, cu incepere in februarie si finalizarea tranzactiilor in decembrie 2008. Tranzactia se va desfasura in transe de aproximativ 7,9 milioane lei/luna, in februarie-iunie si transe de circa 4 milioane lei in august-decembrie.

Alro a mai incheiat, luni, cu Deutsche Bank un contract forward pe cursul leu/dolar in valoare de 62,70 milioane lei, pe aceeasi durata.Tranzactia se va desfasura in transe de aproximativ 7,3 milioane lei/luna, in februarie-iunie si transe de circa 3,7 milioane lei/luna in august-decembrie 2008.

Alro Slatina a mai incheiat astfel de operatiuni, in septembrie anul trecut, cu bancile comerciale JP Morgan Chase si Morgan Stanley, doua contracte in valoare totala estimata la 1,05 miliarde lei, in vederea acoperirii riscului de intarire a leului fata de dolar.

Alro Slatina a incheiat in septembrie 2007 cu JP Morgan Chase un contract privind vanzarea forward de dolari si cumpararea de lei, in valoare totala estimata la 525 milioane lei si cu Morgan Stanley un contract privind vanzarea forward de dolari si cumpararea de lei, in valoare totala estimata la 525 milioane lei.

Tranzactiile au inceput in noiembrie 2007 si se vor finaliza in iunie 2012. Tranzactiile cu JP Morgan Chase, respectiv cu Morgan Stanley se vor desfasura in transe egale de 26,25 milioane lei.
Alro Slatina a afisat in primele noua luni ale anului trecut un profit net de 376,2 milioane lei (112,1 milioane euro), in crestere cu 41% fata de acelasi interval din 2006, iar afacerile au scazut cu 4,27%, la 1,6 miliarde lei (477 milioane euro).

Pe primele trei trimestre din 2007, Alro a obtinut venituri totale de 1,704 miliarde lei, in stagnare fata de perioada similara din 2006, iar cheltuielile totale s-au cifrat la 1,26 miliarde lei, in scadere cu 8,08%, in aceeasi perioada de raportare.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri