Intermediarul ofertei publice pentru admiterea la tranzactionare la Bursa a unui pachet de 20% din actiunile celui mare producator de contoare din Europa Centrala si de Est, Contor Group Arad, este societatea de servicii de investitii financiare IFB Finwest, informeaza NewsIn.
Managerul general al Contor Group Arad, Tudor Caracioni, a declarat ca directorul societatii de investitii financiare a fost cel care l-a convins ca modul cel mai transparent si avantajos de expansiune pe piata il constituie atragerea de fonduri de investitii de pe piata de capital. Atat Caracioni, cat si directorul IFB Finwest, Octavian Molnar, fac parte din Colegiul de Conducere al Camerei de Comert, Industrie si Agricultura din Arad.

Contor Group urmeaza sa listeze, la sfarsitul acestei luni, la Bursa de Valori Bucuresti un pachet de 20 la suta din actiuni, prin intermediul unei oferte publice initiale, in vederea sustinerii proiectelor de investitii pentru continuarea expansiunii pe piata mondiala.

Cel mai mare producator de contoare din Europa Centrala si de Est, Contor Group Arad SA, a inregistrat, anul trecut o crestere de 8 la suta, raportat la euro, respectiv 17 la suta raportat la USD, a cifrei de afaceri fata de anul 2006. Potrivit rezultatelor financiare preliminare, cifra de afaceri a companiei la 31 decembrie a ajuns la 14.142.350 euro (19.356.628 USD), de la 13.139.227 euro (16.486.947 USD) cat era la sfarsitul lui 2006.

Profitul companiei in 2007 a cunoscut o evolutie ascendenta in comparatie cu cel inregistrat in 2006. Astfel, anul trecut Contor Group a obtinut un profit brut de 734.126 euro (1.004.798 USD), cu 49 la suta raportat la moneda euro (respectiv 63 la suta raportat la USD), mai mare decat profitul obtinut in 2006.

Cifra de afaceri la export a evoluat de la 31 la suta in 2006, la 42 la suta in 2007 si tinde spre 50 la suta in 2008 (estimat). „Din 2007 am inceput extinderea portofoliului de desfacere spre Rusia, Ucraina, Orientul Mijlociu, Africa, dar din 2008 ne orientam spre noi piete europene: tarile scandinave, Spania, Italia si Polonia. Dintre cele mai importante contracte in derulare pentru 2008 amintim in primul rand contractul incheiat cu Grupul Gienger (Cordes & Grafe), unul dintre cele mai mari lanturi de magazine specializate in comercializarea echipamentelor de instalatii pentru constructii, avand peste 400 de unitati de desfacere raportat la o piata de 150 milioane locuitori din Germania, Austria, Polonia, Ungaria si Cehia“, a declarat Caracioni.

Pentru anul 2008, oficialii companiei estimeaza atingerea unui volum de vanzari de 1.000.000 de aparate de masura, o crestere a cifrei de afaceri, respectiv a profitului brut, cu cel putin 50 la suta. „Vom lansa in productia de serie sistemul de citire automata a contoarelor prin radio destinate pietei europene si contoarele de apa cu carcase din materiale compozite dezvoltate atat pentru Africa, cat si in vederea participarii la una dintre cele mai exigente si globale licitatii din lume care va avea loc la finele acestui an la Paris, cu finantare din fonduri europene, organizata de Veolia Environment, Franta, unul dintre promotorii cei mai ferventi ai ideii de protectie a mediului si ai principiilor Global Compact. Din ianuarie 2008 incep livrarile catre Apa Nova Bucuresti, urmare a unei licitatii internationale castigate de noi in 2007“, a mai precizat managerul general al Contor Group Arad. Tudor Caracioni a mentionat ca in 2008 compania aradeana isi va extinde portofoliul de produse si va mari capacitatile de productie cu 25-30 la suta.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri