Constructorul de avioane Aerostar Bacau (ARS) a incheiat un contract multianual de export pentru vanzarea de aeronave in valoare de 4,94 milioane dolari (circa 12,41 milioane lei), a anuntat luni compania intr-un comunicat.
Compania nu a anuntat cumparatorul aeronavelor si nu a oferit in comunicat alte informatii in legatura cu contractul semnat.

Pentru anul curent, bugetul Aerostar prevede venituri totale de 152,97 milioane lei, o cifra de afaceri de 147,5 milioane lei si un profit net de 11,59 milioane lei. O suma de 7,46 milioane lei (2,1 milioane euro) este prevazuta pentru cheltuieli de cercetare-dezvoltare, din care 2,5 milioane lei sunt acoperite din surse proprii.

Compania are un capital social de 29,284 milioane lei, divizat in 11,7 milioane actiuni cu o valoare nominala de 2,50 lei, din care 71,09% se afla in proprietatea companiei Iarom SA, iar 11,21% sunt detinute de SIF Moldova.

Aerostar Bacau a afisat in primele noua luni ale anului trecut un profit net de 3,35 milioane lei (1 milion euro), de peste doua ori mai mic decat cel obtinut in aceeasi perioada a anului 2006, de 7,56 milioane lei. Afacerile Aerostar s-au comprimat cu 4,19% in perioada ianuarie-septembrie a lui 2007, la 77,4 milioane lei (23,06 milioane euro), comparativ cu acelasi interval din 2006, cand cifra de afaceri a fost de 80,78 milioane lei.

Actiunile societatii se tranzactioneaza la a doua categorie a Bursei de Valori Bucuresti, sub simbolul ARS. Ultima cotatie a titlurilor Aerostar a fost de 13,20 lei, in sedinta din 16 ianuarie, ce confera companiei o capitalizare de 154,62 milioane lei.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri