Producatorul de material rulant Faur Bucuresti (FAU) vrea sa isi majoreze capitalul social cu 84%, prin emiterea a 14 milioane de actiuni in valoare de 19,6 milioane lei, potrivit convocatorului trimis Bursei de Valori Bucuresti (BVB).
Daca majorarea de capital va fi aprobata, vor fi emise 14 milioane actiuni, la un pret de subscriere egal cu valoare nominala, de 1,40 lei. Actionarii ar putea subscrie 0,8 actiuni noi, pentru fiecare titlu detinut.

In cazul in care vor fi subscrise toate actiunile nou emise, capitalul social al Faur va urca la 42,92 milioane lei, divizat in 30,66 milioane de actiuni, cu o valoare nominala de 1,40 lei.

Actionarii Faur Bucuresti au aprobat in septembrie anul trecut diminuarea capitalului social cu 18,3 milioane lei, pentru acoperirea pierderilor din anii anteriori.

Diminuarea capitalului cu 18,3 milioane lei, de la 41,64 milioane lei pana la 23,32 milioane lei, s-a efectuat in decembrie 2007, prin reducerea valorii nominale a unei actiuni de la 2,50 lei pana la 1,40 lei.

Potrivit ultimei raportari, actionarul majoritar al constructorului de material rulant este firma Bega Com, care si-a diminuat detinerea pana la 65,97%, dupa ce fratii Cristescu au cumparat prin intermediul unor tranzactii pe piata reglementata a Bursei circa 30,69%, in timp ce Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) mai detine numai 1,24% din actiuni. Bega Com face parte din Bega Grup, care este controlata tot de fratii Cristescu.

Actiunile Faur se tranzactioneaza la Bursa de Valori Bucuresti, la categoria nelistate, sub simbolul FAU. Ultimul pret la care au fost tranzactionate actiunile Faur a fost de 1,40 lei, capitalizarea companiei ridicandu-se astfel la 23,32 milioane lei (6,41 milioane euro).
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri