Operatorul bursier german Deutsche Boerse se concentreaza asupra cresterii organice, dar este interesat in continuare de achizitii, a aratat directorul general al bursei, Reto Francioni, citat de Reuters.
"Acordam toata atentia noastra cresterii, mai ales celei organice", a spus seful Deutsche Boerse si a precizat ca o crestere organica inseamna dezvoltare sustinuta si sigura, dupa ce grupul bursier a afisat un profit net anual record si a estimat ca in 2008 va inregistra noi rezultate financiare record, relateaza NewsIn.

Rezultatele Deutsche Boerse au depasit estimarile tuturor analistilor chestionati de Reuters, in conditiile in care profitul net din 2007 a crescut cu 36% pana la 912 milioane euro (1,34 miliarde dolari).

Veniturile grupului, care administreaza Bursa de Valori de la Frankfurt, piata de derivative Eurex si compania Clearstream, au crescut cu 18%, pana la 2,19 miliarde euro.

Analistii au spus ca rezultatele companiei sunt solide, dar dividendul de 2,10 euro/actiune, in crestere fata de cel de 1,70 euro/actiune din 2006, este, totusi, sub asteptari.

"Deutsche Boerse a afisat rezultate solide", se spune intr-o nota de cercetare a bancherilor de la Credit Suisse, care isi reitereaza recomandarea pozitiva si un pret tinta de 155 euro.

"Dividendul a crescut mai lent fata de asteptarile noastre", a comentat, pentru Reuters, un analist de la compania MerckFinck, Konrad Becker, care a recomandat vanzarea actiunilor Deutsche Boerse.

Cotatia actiunilor Deutsche Boerse a coborat cu 1,4%, ca si cea a indicelui german DAX al actiunilor-vedeta, care a pierdut 1,2%. Indicele principal al burselor internationale a coborat, de asemenea, cu 1,2%.

Deutsche Boerse si concurentii sai, New York Stock Exchange (NYSE), CME sau Bursa de Valori de la Londra (LSE) au avut un volum solid de crestere in 2007, sustinut mai ales de tranzactionarea algoritmica si, partial, de volatilitatea mai accentuata cauzata de nervozitatea pe care a declansat-o pe piete criza creditelor determinata de problemele din sectorul american al imprumuturilor ipotecare cu grad mare de risc.

Veniturile si cresterea unora dintre bursele concurente au fost sustinute si de operatiuni de preluare. Astfel, NYSE a cumparat operatorul bursier european Euronext, iar London Stock Exchange (LSE), Borsa Italiana din Milano.

"Consolidarea va fi o tema importanta pentru noi si in viitor", a spus Francioni, la o conferinta de presa.
"Bineinteles ca atentia pe care o dam cresterii organice nu exclude nicio crestere externa. Suntem in continuare deschisi si pregatiti pentru orice forme de cooperare, inclusiv achizitii care aduc valoare", a adaugat seful Deutsche Boerse.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri